Кап. Светлан Цветков: БМКЦ има много задачи за изпълнение

Официално са вписани промените в управлението на Български морски квалификационен център, сочи справка на Maritime.bg. Нов изпълнителен директор е кап. Светлан Цветков, досегашен член на борда на директорите на центъра. В ръководството на БМКЦ влиза и Явор Димитров, който досега е заемал мениджърска позиция в Интерамерикан. Димитров има три висши образования – две от Икономически университет – Варна и едно от френски университет.

Все още обаче назначението на Димитров не е вписано. Това ще стане в близките дни.

Пред Maritime.bg новият изпълнителен директор на БМКЦ кап. Цветков коментира, че вчера е бил утвърден бизнес планът на центъра.

Имаме изключително много задачи пред нас”, каза той. По думите му най-важно е изграждането на полигон на мястото на досегашната база “Петър Берон”. След завършване на първата фаза от този проект, която включва проектирането, кораб “Петър Берон” ще бъде преместен. В района най-вероятно ще бъде построена нова сграда и басейн за тренировки.

Сред другите задачи пред новото ръководство на Български морски квалификационен център е ремонтът на настоящата сграда в района на Морско училище. “Тя трябва да бъде приведена в съответствие с последните изисквания”, коментира кап. Цветков.

Има големи колебания по този въпрос”, заяви още той на въпрос дали ще бъде извършена ревизия на предното ръководство.

Maritime.bg – Курс

бмкцварнаСветлан Цветков
Коментари (16)
Коментирай
 • 1 "вишо"-ВВМУ

  Тоз момък имал 3 „виши“-2 от ВИНС-а и 1 от френски университет…И разбира се 0/нула/ морски образования.
  Е,те това е човекът!Моряк и морски специалист за чудо и приказ!

 • Къшчей Безсмъртни

  Много джипчета, много лукс пред БМКЦ ! Тези автомобили с вода ли вървят … :)))) ДАй всекиму такава заплата, сградата може да се събаря! Големи смешници са тези .

 • kuku@gmail.com

  Явор Димитров ??? Боже! Та що му разбира главата от морска квалификация?

  • tdud

   Яворчо е добро момче, ама за нищо не става. Да не говорим за природата му.

 • Васко да Гама от Варна

  Другарю „капитан цветков, личи си че сте усвоили добре герберските методи на управление. Я си спомнете дали идеята за строеж на полигон на мястото на „Петър Берон“ не е от времето, когато директор беше кап. Томов. И дали точно вие в качеството си на член на борда на директорите не полагахте усилия за да му попречите да си върши работа, а сега идеята излиза от ваше име. Ако имате поне малко достойнств би трябвало да се срамувате от себе си … но едва ли

 • Goshko

  Както виждам, Томов ти е много на сърце………един съвет от мен,вземи си го у вас и му давай „джобни“,той знае как се харчат чужди пари ……………….. 😀

  • Васко да Гама от Варна

   Да, на сърце са ми честните и достойни хора, а не мижитурките и подлеците.

 • morski

  Явор Димитров – поредната герберастка калинка. Тия нямат кадри никакви.

 • Коко Анестев

  Поредните кадри- провал.

 • 123

  Сложили са членка на борда – Яворка .

 • Mavrodiev

  Работил съм с г-н Димитров. Първо говорете с него и после коментирайте. Добро момче е. (:

 • Яandi

  Жена на борда е лоша поличба

 • Palacha

  Явно никой от вас не е достатъчно добре запознат с ситуацията,защото идеята за строеж е още от времето на Г.Петров.Още от тогава се говори за строеж и на сграда и на басеин.Относно Кап. Светлан Цветков ,него познавам лично но правителството си отива,а с него и хората който са го избрали и подкрепяли тъй че да внимава,каде стъпва(да не стъпне накриво че голям смях ще падне)

 • Moni

  Идеи много,но майсторите са малко!
  Онзи с брадичката си „подал“ оставката и хоп всички проекти тръгнали……….., видя се къде е била ръчната спирачка………. в задното колело !
  На крива ракет, космоса и пречи!
  Аман от Некадърници!!!

 • pavel

  Срам за професията!!!! Другарят Цветков никога не е бил дори старши помощник. Интересно на какво ще учи Капитаните като през последните петнадесет години задобряваше в племенното животновъдство, конкретно: в овцевъдството.Там се провали.
  Очаквате ли сега да постигне нещо различно???.Мисля,че е крайно време некъдърни и мързеливи хора като него да спрат да мърсят морската професияІІІІ