Ново признание за дестинацията „КРУИЗИ ЧЕРНО МОРЕ” и пристанище Бургас

„Пристанище Бургас” ЕАД  получи официално писмо-покана от основните участници в  Меморандума  за създаване на дестинацията „Круизи Черно Море” /“CRUISE BLACK SEA” ASSOCIATION – CBSA/. След финала на преговорите с големите американски круизни компании, е стигнато до решение, че най-доброто място за регистрация на Асоциация е в България – конкретно в Бургас.

 Най-големият черноморски круизен порт Одеса, най-голямата световна круизна компания  Роял карибиеан и  водещата  корабна агенция  Инфлот Уърлд Уайд гласуват доверие на Бургас с цел дългосрочно изпълнение на поставените високи цели. За организационно-функционалното структуриране и дейност на бъдещата Асоциация се предлага да бъде използван утвърдения модел на сдружението на пристанищата и компаниите от карибския басейн –  FCCA ( Florida Caribbean Cruise Association).

За изключителната ефективност от дейността на държавния порт  в направлението „Привличане на круизния бизнес в Бургас и Несебър” са съгласувани, рекордните за цялата му история, 58 корабни посещения през сезон 2013 година със заявени 27 700 пасажери.

 В предложения проект за Генерален план за действие особенно място заема координирани съвместни дейности по обособяването и реализиране на нови Черноморски круизи, изпълнявани от компаниите, членове на асоциацията.

Maritime.bg – Пристанища