Папазов дарява компютри за нов кабинет във Варненска морска гимназия

Министърът на транспорта кап. Данаил Папазов ще направи дарение на Варненска морска гимназия „Свети Николай Чудотворец“, научи Maritime.bg.

МТИТС е осигурило за морската гимназия, начална стъпка за бъдещите български моряци, 26 компютърни конфигурации.

Компютрите ще се използват за нуждите на специалност „Експлоатация на пристанищата и флота“, както и за теоретичните и практически нужди, които имат учениците по едноименния учебен предмет.

Във Варненска морска гимназия с дарените машини ще бъде обзаведен нов учебен кабинет. В него ще се обучават и ученици по новите специалности, които открива учебното заведение – „Компютърна техника и технологии“ и „Транспортна логистика“.

Дарението министър Папазов ще направи по време на организираната от МТИТС и ДППИ „Морска академия“ за медиите. На събитието ще присъства и премиерът Пламен Орешарски. Министър Данаил Папазов ще го запознае с предстоящите инвестиционни дейности за изграждане на интермодалния терминал Варна и преместването на част от пристанищните дейности на пристанище Варна – Изток.


След приключване на заседанието на Министерски съвет, в часовете, предвидени за брифинги, министър Папазов ще връчи сертификати за дарение на компютри на директора на Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ – Пепа Василева. След връчването на сертификатите два камиона на Български пощи ще транспортират компютрите до училището. Освен ВМГ, компютри ще получи и Професионалната гимназия по механотехника и електротехника „Михаил Василиевич Ломоносов“.

Maritime.bg – Курс

Варненска морска гимназия Св. Н. ЧудотворецДанаил Папазовкомпютриминистър