Отвлечен от екипажа си танкер заседна край Тайланд (снимки и видео)


Властите в Тайланд са арестували 8-членния екипаж на танкер SRICADI 151, плаващ под флага на Индонезия.
Моряците са отвлекли кораба и са продавали палмово масло край бреговете на Тайланд, преди да бъдат арестувани, според сайта BangkokPost.

Предполага се, че финансов спор между моряците и собствениците на кораба е станал причина за отвличането. Друга версия на местни медии е, че съдът е бил отвлечен от въоръжени мъже, които държат около седмица 13-те моряци на борда му, след което ги освобождават. През това време името на кораба е било променено.

Съдът е бил арестуван още в края на миналия месец в тайландски води. Танкерът е бил провлачен на около 500 метра отстояние от плажа на град Наративат. Преди няколко дни, при силна буря котвата на кораба започва да дрейфа. Направен е опит от местните власти за изтегляне на SRICADI 151, но корабът продължил да се снася към каменистия бряг.

Три дни са продължили последващите опити за изтегляне след засядането на танкера. Днес местни медии съобщиха, че е започнало изтичане на гориво. Властите в Тайланд са обградили кораба с бонови заграждания и в момента се планира операция по изтеглянето му. SRICADI 151 е натоварен с палмово масло.

Maritime.bg – Инциденти

Коментари (0)
Коментирай