Капитанът на Asian Dream: Нямам връзка със собствениците на кораба от 10 дни

Нямам връзка със собствениците на кораба от 10 дни. Това каза капитанът на ASIAN DREAM пред Maritime.bg. Днес на борда на кораба бяха доставени най-необходимите за 14-членния екипаж провизии, благодарение на „Строителен и технически флот” АД и Български червен кръст.

Украинският капитан благодари за осигурената помощ от българска страна и остана изненадан, също като останалите моряци, че е дошла толкова бързо.

„Имаме проблем с отпадъците на борда”, коментира той и добави, че от Морска администрация са се ангажирали да организират повторна доставка на продукти през следващата седмица.

„Никой не отговаря на моите имейли и телефонни обаждания”, каза още кап. Душин в отговор на въпрос за компанията-собственик на кораба. По думите му собственик е фирма, регистрирана в Либерия, зад която стоят гърци и китайци, които обаче, по негово мнение, са в обтегнати отношения.

„Семействата на моряците имат нужда от пари, известно ви е много добре. Компанията обаче не е плащала заплати от 3 месеца. Има трима души от екипажа, които трябва да бъдат репатрирани, тъй като са на борда повече от 11 месеца”, допълни още капитанът.

Вижте какво казва капитанът на ASIAN DRЕАМ във видеото по-долу.

Всичко по темата и още видео от борда на кораба можете да видите в специалната страница на Maritime.bg тук – ASIAN DREAM

[insert_posts query_type=“posts“ posts=“31775, 31739, 31742, 31744, 31747, 31749, 31753″ num=“20″ display_style=“list-small“]


Maritime.bg – Курс

ASIAN DREAMварнакорабморяциукраинци