БМФ модернизира комуникационните системи на корабите

Нова комуникационна система с VSAT-технология от последно поколение е инсталирана на ферибота ГЕРОИТЕ НА СЕВАСТОПОЛ.

Това съобщиха пред Maritime.bg от пресслужбата на „Параходство Български морски флот“ АД, допълвайки, че една от основните цели, поставени от ръководството на компанията, е непрекъснатото повишаване на качеството на предоставените услуги.

Този процес на усъвършенстване не подминава и използваните технологии, и системите за комуникации на корабите.

Новата система на ферибота позволява достъп до високоскоростен интернет за пасажерите и екипажа, независимо дали са в пристанище или в открито море.

Модерната система използва мрежа от WiFi точки, който предоставят комфорт като улесняват достъпа през лаптоп или смарт мобилни устройства от почти всички бизнес, жилищни и битови помещения на кораба.

„Ръководството на Параходство БМФ АД вярва, че с тази комуникационна система от най-ново поколение предоставя най-модерната комуникационна свързаност на екипажи, пасажери и технически персонал (шофьори). Нововъведенията са безплатни за тях“, обясниха от параходството.

С инсталирането на VSAT-комуникационна система на ферибота ГЕРОИТЕ НА СЕВАСТОПОЛ се поставя началото на модернизация на комуникационните системи на всички оперирани кораби.

Още по темата: