Кораб удари ветрогенератор, трима ранени

Кораб за трансфер на екипажи удари ветрогенератор в морския вятърен парк „Borkum Riffgrund 1“, разположен във водите на Северно море, Германия.

При инцидента, станал вчера, са пострадали трима души на борда на плаващия под флага на Великобритания NJORD FORSETI (9786669), а един от тях е в изключително тежко състояние.

Немската организация за морско търсене и спасяване DGzRS съобщи, че сигналът за инцидента е подаден в 1825 ч. местно време вчера, а на NJORD FORSETI е изпратен лекар от опериращия в района SIEM BARACCUDA (9660114).

Към NJORD FORSETI е изпратен спасителен катер SK40 и хеликоптер с медицински персонал, към района са пренасочени и патрулния кораб HELGOLAN (9500364) и MELLUM (8301981).

Тежко пострадалият е транспортиран с хеликоптер до болнично заведение в Нидерландия, другият – до болница в Германия, а третият е прехвърлен на борда на NJORD ZEPHYR (9828613).

Според данни на DGzRS, цитирани от агенция REnews, следствие на удара NJORD FORSETI получил пробойна, а на борда нахлува вода. Екипажът успява да овладее ситуацията.