Проф. Медникаров към първокурсниците във ВВМУ: Добре дошли на борда на успелите

Добре дошли на борда на успелите! С тези думи се обърна към първокурсниците флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров, началник на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.

Цялото приветствие:

Уважаеми първокурсници,


Поздравявам Ви за направения категоричен избор да продължите образованието си във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. За Вас започва един нов, дългоочакван, непознат и примамлив етап от Вашия живот. Ще се потопите вдинамиката на академичния живот, който ще Ви разкрие нови обществени, социални и професионални хоризонти. 
Тук Вие ще получите качествено обучение, което ще Ви гарантира знания, умения и самочувствие за успешнареализация.

Светът невероятно бързо се променя, изчезват традиционни професии, раждат се нови специалности. И в тази сложна среда имамеамбицията да сме винаги поне една крачка напред.
На Вас, бъдещи офицери от редиците на Военноморските сили, бъдещи военни лекари, навигатори, инженери, киберспециалисти, благодаря за доверието, което сте ни дали в аванс, базирайки се на безспорния авторитет,вековните традиции, модерния хоризонт и доказания престиж на Морско училище. 


Вашата добра подготовка е важна не само за Вас, а и заперспективите на нашата страна. Използвайки пълноценно годините си тук, учете, работете за личностното си и професионално усъвършенстване, и незабравяйте – висшето образование не е определено количество знания, то е мироглед, начин на мислене. Бъдете напористи, вярвайте в своите възможности, превръщайте мечтите си в цели, а целите – в задачи.Бъдете здрави и успешни!


Добре дошли на борда на успелите!Началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“Флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров