Конкурс търси нови технологии за подобряване живота на моряците

Търсят се нови технологии и иновативни решения, които имат потенциала да подобрят безопасността и благосъстоянието на моряците. Това съобщиха пред Maritime.bg от пресслужбата на световния лидер в глобалната мобилна спътникова комуникация Inmarsat, които заедно с Shell Shipping и консултантската компания Thetius стартираха „Отворено предизвикателство за иновации“.

Снимка: Ibrahim Boran | Unsplash

Конкурсът е насочен към стартиращи фирми и малки и средни предприятия, които трябва да предложат иновации за подобряване безопасността при работа на палубата, намаляване умората в екипажите, ограничаване на административните дейности и подобряване на цялостното благосъстояние на екипажите.

Победителят в конкурса ще получи безвъзмездна помощ в размер на 10 000 британски паунда, а концепцията му ще бъде приложена на борда на кораб.

Инициативата идва на фона на пандемията, която засегна изключително сериозно морската общност. През миналия месец Inmarsat публикува доклад, представящ възможностите за подобряване благосъстоянието на моряците при използване на нови технологии.

„Докладът показа необходимостта от много по-голяма подкрепа и инвестиции в технологиите за благосъстояние на екипажа“, заяви Роналд Спитуут, президент на Inmarsat Maritime. „Това сътрудничество и предизвикателство има за цел да се подпомогне разработването на решения, които могат да помогнат за подобряване живота на моряците.“

Вижте още в доклада на Inmarsat:

Welfare_2.0_Thetius_Report___Digital_Version