През ноември се очаква подписване на договора за новите кораби на флота

Договорът за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за Военноморските сили може да се случи в периода между 1 ноември и 15 ноември. Това прогнозира зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков, цитиран от БГНЕС, предаде News.bg.

Снимката е илюстративна.

Той обясни, че проектът е на етап подготовка на доклад за министъра на отбраната, който впоследствие трябва да бъде внесен в Министерския съвет

В момента междуведомствената работна група, чийто председател е Величков, изготвя протоколите от преговорите с избрания кандидат – германската компания „Люрсен“.

Финализираме тези разговори предвид и на това, че получихме известие от Министерството на финансите с дата края на миналата седмица, че средствата, които са предвидени в централния бюджет в размер на 171 млн. за тази година, следва да бъдат препланирани с началото на 2021 г., поясни зам.-министърът.

По негови думи, ако до края на месеца приключи преговорният процес и бъде изготвен докладът на министъра, в края на септември той ще бъде внесен в Министерския съвет за разглеждане.

Вижте още: