Именуваха онлайн най-големия контейнеровоз в света, задвижван с LNG

Снимка: CMA CGM

На онлайн церемония, проведена в Марсилия (Франция) и Шанхай (Китай), бе именуван най-големият контейнеровоз в света, задвижван с LNG – CMA CGM JACQUES SAADE. Корабът е първи в серия от 9 контейнеровоза с капацитет 23 000 TEU, които ще са част от флота на френската корпорация CMA CGM. „Компанията направи символичния избор да назове новия си флагман на своя основател Жак Сааде, визионер и предприемач“, коментират от пресслужбата на компанията пред Maritime.bg.

Видео:

Днес CMA CGM JACQUES SAADE започва първото си плаване по френската линия FAL, свързваща Азия и Северна Европа. Корабът ще посети пристанищата Пусан в Южна Корея, Тиендзин, Нинбо, Шанхай и Янтян, Китай; Сингапур; Саутхемптън, Дюнкерк, Хамбург, Ротердам, Алхесирас в Европа; и Порт Келанг в Малайзия.

„CMA CGM Jacques Saadé олицетворява ангажимента ни към планетата. Този кораб е усъвършенстван с най-новите технологии и е резултат от продължили 7 години изследвания и разработки. Той е част от нашата борба срещу глобалното затопляне. Подобрява значително екологичния отпечатък на превозваните стоки. Направихме голяма крачка напред. Трябва да отидем по-далеч, за да изградим транспорт, който е още по-природощадящ“, коментира Родолф Сааде, председател на борда и главен изпълнителен директор на CMA CGM.

Още по темата: