Иран: Спрете пропагандата, не атакуваме кораби

Смазващ отговор очаква Израел, САЩ и Великобритания, ако тези държави предприемат действия срещу Иран по недоказаните твърдения, че Ислямската република стои зад нападението срещу танкер MERCER STREET. Това заявява представител на въоръжените сили на Иран пред местната телевизия „ПрессТВ“ по повод заканите на Запада, че предстоят ответни действия.

Снимка: Бхарат Таймс

Maritime.bg припомня, че безпилотен летателен апарат атакува танкера на около 152 морски мили от бреговете на Оман. Загинаха двама души на борда на кораба – охранител и член на екипажа. За пореден път и без предоставянето на категорични доказателства пред международната общност, както и пред медиите, Държавата Израел хвърли вината на Иран.

„Заявките за ответни действия имат единствено стойност като пропаганда“, смятат в Иран. За пореден път властите в страната отхвърлиха обвиненията като абсолютно несъстоятелни.

„Вашингтон и Лондон ще носят отговорност за всички действия, засягащи националните интереси и сигурност на Иран“, подчертава събеседникът на местната телевизия.

Всичко по темата до момента