Стартира постоянна морска линия от Бургас до Ченгене скеле

Днес стартира постоянна линия от Бургас до новия Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“. Тя ще се обслужва от бургаския общински катамаран „Анастасия“.

Комплексът е разположен само на 15 км южно от града, в красива местност, непосредствено до Рибарското селище. В него се съхранява и пресъздава бита на местните рибари, популяризирайки рибарския занаят от миналото и настоящето.

Освен експозиционните къщички с интересни артефакти, посетителите могат да се запознаят с различните начини за риболов и как се разпознават черноморските риби.

Отплаванията до комплекса ще се извършват от „Магазия 1“ с катамаран „Анастасия“. Необходима е предварителна резервация за пътуване.

График за пътуване с кораб до Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“, от сряда до неделя вкл. Престой 2 часа и 30 мин.

Тръгване от „Магазия 1“   -11.00 часа – Пристигане на Ченгене скеле -11.30 часа – Тръгване от Ченгене скеле-14.00 часа- Пристигане на „Магазия 1“ – 14.30 часа 

Тръгване от „Магазия 1 – 15.00 часа- Пристигане на Ченгене скеле -15.30 часа – Тръгване от Ченгене скеле – 18.00 часа – Пристигане „Магазия 1“ -18.30 часа.