Двойно убийство на танкер

Двама моряци са убити при стрелба на борда на плаващия под флага на Малта танкер AYANE (IMO: 9395991). Задържан е третият помощник-капитан на кораба по подозрения, че е отговорен за двойното убийство.

Според полицията в Аржентина, 52-годишният Карлос Лима е отговорен за смъртта на капитана на кораба и старши помощник-капитана.

Инцидентът става в петък и след напускане на терминал в пристанище Буенос Айрес. Целият 21-членен екипаж е съставен от моряци от Аржентина.

Медии съобщават, че 52-годишният помощник се свързва с трафика и заявява: „Капитанът и старши помощник-капитанът са мъртви. Убих ги и съм готов да се предам. Изпратете Бреговата охрана да ме арестува“.

Местните служби се качват на кораба на следващия ден и арестуват Карлос Лима. Не е открито оръжие на борда.

„Все още не са изяснени причините за този инцидент, възможно е нападателят да е претърпял психически срив“, заявява говорител на местната Брегова охрана.

Останалите моряци успяват да се изолират до пристигане на властите.

Известно е, че Лима е бил служител в полицията в Аржентина, но през 2007 г. е освободен. През 2008 г. той е стрелял по свой съсед. Той е изтърпял присъда от 5 години в затвор, а след това е станал моряк.