Стефан Янев: Нашата задача е да търсим възможности за развиване на способностите ни за търсене и спасяване

default

„Успешно приключи вчера операцията по обезопасяване и спасяване на заседналия кораб VERA SU до брега на защитената местност Яйлата. Благодаря на всички, участвали в организацията и провеждането на дейностите през изминалия период“. Това заяви министър-председателят Стефан Янев в началото на днешното редовно правителствено заседание.

Премиерът приветства положените усилия от представителите на държавни структури, бизнеса, частни фирми и доброволци, довели до успешното изтегляне на моторния кораб.

„Благодаря от името, надявам се, на целия Министерски съвет“, посочи Стефан Янев и подчерта значимостта на свършената работа от създадената координационна група за ситуацията с кораба VERA SU, оглавявана от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев и министъра на околната среда и водите Асен Личев.

„Оттук нататък нашата задача е да направим анализ, да преценим какви са уроците от случилото се и да търсим възможности способностите на държавата по търсене и спасяване да бъдат надграждани и развивани в правилната посока“, изтъкна премиерът Стефан Янев.

Заседнал кораб край Яйлата