Японската K-Line подпомага семействата на украински моряци в България

Японската корпорация K-Line ще подпомогне семействата на украинските моряци, работещи за компанията, част от които вече бяха евакуирани в България. Това съобщиха пред Maritime.bg от пресслужбата на японския гигант.

Припомняме, че българското дружество „Старгейт Маритайм“, управлявано от к.д.п. Андриян Евтимов, организира евакуацията на 170 души от семейства на заети в компанията украински моряци. Те бяха транспортнирани до България с автобуси и настанени в хотели във Варна.

„Разглеждаме възможностите за допълнителна подкрепа, като се вземе предвид по-нататъшното развитие на ситуацията“, подчертават от K-Line, които вече са осигурили пакет за осигуряване на помощ в размер на 300 хил. евро.

Компанията изтъква, че дейностите й в Русия и в Украйна са временно преустановени.

„В отговор на тази ситуация ще се съобразим с координираните от международната общност санкции и в съответствие с политиката на японското правителство“, подчертават от K-Line.

В България вече е регистрирано Сдружение „Червона Рута“, което ще акумулира средства за подпомагането на евакуираните в страната семейства на украински моряци.

Червона рута е митично цвете от Карпатите, което е символ на безгранична любов и подкрепа, заявиха пред Maritime.bg от „Старгейт Маритайм“, което има дъщерно дружества в Украйна.

Освен помощта, която предоставя K-Line, десетки български моряци, които работят за компанията, вече са се включили в инициативата с финансова помощ.

Дарения се набират в полза на: СНЦ „Червона рута“ / ЕИК 206863186

BGN – IBAN: BG47RZBB91551014469361
EUR – IBAN:BG62RZBB91551014469382
BIC: RZBBBGSF – Райфайзен банк

Коментари (0)
Коментирай