Няма бойни действия в Пристанище Мариупол (видео)

Малко след 1100 ч. бе разпространено ново видео, показващо ситуацията на Пристанище Мариупол. От кадрите става ясно, че там не се водят активни бойни действия, а линията на огъня е извън терминалите. От видеото става ясно, че показаната част от пристанищната инфраструктура и тила не са засегнати по никакъв начин.

По-рано днес бе съобщено, че водещите боеве извън територията на пристанището военни от крайнодесния батальон „Азов“ се евакуират в посока към терминалите.

Няма промяна в оперативната обстановка в района на кораб „Царевна“. Българските моряци са добре и чакат зелен коридор за евакуация, съобщи премиерът Кирил Петков в началото на днешното заседание на правителството.

Премиерът Петков за „Царевна“:

По информация на Maritime.bg руски сили вече са на територията на Пристанище Мариупол. Военни от руската армия са се качили на борда на моторен кораб BLUE STAR I (IMO: 9375159), проверили са екипажния списък и са информирали моряците да не слизат от плавателния съд.

Видео:

Източник: WarGonzo

Военният канал WarGonzo пише, че показва пристанището в момента, за да има доказателства при евентуално последващо поразяване на инфраструктурата и намиращите се в района търговски кораби.

Вижте още: