Няма бойни действия край кораб „Царевна“ в Мариупол

Недействителна е информацията, разпространена от украински и руски информационни източници, за моторен кораб „ЦАРЕВНА“ с български екипаж, който е блокиран в морското търговско пристанище в Мариупол. По-рано днес бе разпространена невярна информация, че на кораба са представители на крайнодесния украински батальон „Азов“, които обстрелват позиции на руската армия. Информацията първо се появи в украински източници, а по-късно бе разпространена от представители на Донецката народна република.

Към 1200 ч. днес представители на украински сили или такива на Руската федерация не са се качвали на борда на м/к „ЦАРЕВНА“. От кораба не се провежда обстрел.

Линията на бойните действия е на около 2 км. от плавателния съд. Информацията е потвърдена пред Maritime.bg от два независими източника, компанията-мениджър на кораба, както и от руски военен кореспондент в района.

Във вчерашния ден, руски сили са евакуирали екипажите на няколко кораба, които бяха блокирани в Мариупол от началото на военния конфликт. Руски и украински моряци са превозени до Донецк.

Очаквайте подробности…

Войната в Украйна