MOL с дарение за Украйна и очаквания за срив на печалбата заради войната

Японската Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL) съобщи днес пред Maritime.bg, че е дарила над 2,6 млн. йени (около 20 хил. евро), събрани от ръководители и служители на MOL Group, за целите на хуманитарна помощ за Украйна.

„Дарението ще бъде използвано за хуманитарна помощ в Украйна и съседните й страни“, коментират от японската корпорация.

От MOL добавят, че се надяват за народа на Украйна и нейните съседи в региона отново да „настъпят спокойни и мирни времена“.

Междувременно стана ясно, че Mitsui OSK Lines (MOL) намалява прогнозата си за печалба за следващата година с почти 30% поради опасения за забавяне на икономиката и въздействието от войната в Украйна.

Най-големият регистриран корабособственик в Япония очаква нетната печалба за цялата година да бъде около 500 милиарда йени (3,8 милиарда долара), според данни, публикувани в четвъртък.

„През фискалната година, завършваща през март 2023 г., съществува риск бизнесът на нашата компания да бъде засегнат от фактори като риск от икономически спад, причинен от нарастващата глобална инфлация и колебанията в търсенето на транспорт, произтичащи от ситуацията Русия – Украйна“, казват от MOL.

Maritime.bg припомня, че другият японски шипингов гигант K-Line дари 300 хил. евро за подпомагане на семействата на украински моряци в България.

Вижте още тук:

Войната в Украйна