Експедиционни яхти ще строят в Бургас

Пристанище Бургас ще бъде домакин на представянето на международния производител на експедиционни яхти Bering Yachts. Събитието е част от програмата за отбелязване на 119 години от откриването на бургаския порт.

Bering Yachts е регистрирана в Северна Каролина, САЩ, с офиси във Флорида, Монако, Лимасол. Bering започва да стори своите яхти в Китай, а през 2017 г. премества производството си в Турция.

„Бургаската морска общност оказа ефективна логистична подкрепа на Bering Yachts да изберат корабостроителницата в нашия град за своя нова база. Първите стъпки в тази насока вече са направени. Инициативата ще подпомогне развитието на яхтинга в нашия град, а и ще осигури работни места за квалифицирани специалисти в областта на строителството на яхти и суперяхти“, коментират от Пристанище Бургас.

Яхта на компанията ще акостира в бургаското пристанище на 16 май на 4-то корабно място, до Магазия 1.  На 18 май от 10:00 часа до 13:00 часа за гражданите ще има осигурен свободен достъп за разглеждането ѝ.

В 10:30 часа в „Магазия 1” ще се състои  представянето на компанията Bering Yachts от нейния ръководен екип.


Bering Yachts е международен производител на полу-персонализирани експедиционни яхти. Всеотдаен, професионален и отдаден на морските пътувания, Bering съчетава комфорт и надеждност в своите изключителни стоманени съдове, създадени да издържат на всякакви сили, които природата може да поднесе.

Ексклузивността на Bering – персонализирани стоманени корпуси отвън с пищен интериор – дава на собствениците три основни чувства: безопасност, комфорт и надеждност.

„Беринговият бизнес е трансатлантически. Със седалище в Северна Каролина, САЩ, имаме офиси във Флорида, Монако, Лимасол. Bering започва да строи своите яхти в Китай; все пак през 2017 г. ние отпътувахме до по-топлите морета на Турция. Сега, с разширяването на нашия бизнес, ние откриваме втора корабостроителница, в града с голяма корабостроителна традиция – Бургас, България“, коментират от компанията.

Корабостроителница Беринг в Бургас ще се специализира в пълен цикъл на производство на стоманени трансатлантически яхти. Конструирайки кораби, Bering предлага на клиентите свобода да сбъднат мечтите си – в пълна степен на съвременните технически възможности.

„Да направим нашите яхти персонализирани означава да включим клиентите във всички стъпки от процеса на корабостроене. Корпусът, изработен от стомана AH-36 и алуминиевата надстройка от морски клас, осигуряват издръжливост и гарантират на клиентите безопасност в техните морски приключения. Най-добрите дизайнери, най-висококачествените материали за интериора и обзавеждането – всичко това позволява сигурен лукс отвътре. Двигателите на Cummins и Caterpillar осигуряват стабилна мощност на движение. До 27 слоя покритие и използването на свързващи материали Triclad за корпуса и надстройката добавят увереност в качеството и способността на яхтите Bering да издържат на силите на природата. Искаме да бъдем най-добрите в това, което правим, и никога няма да спрем в опитите си да постигнем тази цел“, заявяват от компанията.

„Използвайки нашия опит в морското строителство в Китай и Турция, Bering стартира модерна и иновативна корабостроителница за изграждане на първокласни стоманени яхти по поръчка. С повече от 10 яхти, планирани да бъдат построени през 2022 г., очакваме стабилен растеж за нашия бизнес. Това ще изисква нови инвестиции и ние сме готови да се намесим, тъй като това разширяване е изцяло в рамките на нашите планове и възможности“, казват от Bering Yachts.