К.д.п. Добрев: БМКЦ организира курсове и при един желаещ

Редовно провеждане на всички квалификационни курсове за моряци през цялата година и без прекъсване, поради набиране на хора, провежда Българският морски квалификационен център във Варна. Това заяви в предаването „Новият ден“ новият изпълнителен директор на центъра к.д.п. Денчо Добрев.

Той представи своята визия за развитието на центъра, като подчерта, че дори и един човек да заяви желание за обучение, ще бъде проведен.

До момента се налагаше моряците да чакат да се събере група с определен брой хора, за да се проведе курс, но вече не е така, категоричен е капитан Добрев.

Той допълни, че интерес към обучението в центъра проявяват моряци от цял свят и за повишение на квалификацията си в БМКЦ заявка са дали моряци от Бангладеш, Холандия, водят се преговори и с Нигерия. Редовно на курсове в центъра се явяват и моряци от Италия и Сърбия.

БМКЦ има много добра материална база и симулаторът е много добър, но се нуждаем от неща свързани с практическите упражнения на полигон, като нови системи за комуникации, защото при нас всичко трябва да отговаря на стандартите като за кораб, каза още кап. Добрев.

Вижте още: