Повече товари, сигурни работни места и достойно заплащане, гарантира на работещите новото ръководство на Пристанище Варна

Снимка: Пристанище Варна

Работа за привличане на нови групи товари, сигурни работни места и достойно заплащане. Това е посланието на новото ръководство на държавния пристанищен оператор “Пристанище Варна” ЕАД, отправено към работниците и служителите по време на проведени срещи през изминалите дни, съобщиха пред Maritime.bg представители на синдикалните структури.

От разговорите е станало ясно, че предстои мащабна реформа и оптимизация в ръководната и оперативната структури на държавното пристанище, което според новото ръководство ще осигури гъвкавост при работа и постигане на заложените цели за ръст както при товарооборота, така и по отношение на възнагражденията.

По време на срещите е станало ясно, че предстои реформа за гарантирано увеличение на капацитета и възможностите за обработка на зърнени товари в Пристанищен терминал Варна – Изток. Планира се цялостно плавно осъвременяване на технически способи при обработката на този тип товари.

От обявените намерения на новото ръководство на “Пристанище Варна” ЕАД е станало ясно, че ще се разработват и проекти за технологично и дигитално развитие, за които по всяка вероятност ще се търси финансиране от ЕС.

От пресслужбата на дружеството отказаха коментар пред Maritime.bg за конкретните мерки за развитие, като се очаква повече информация за състоянието на компанията и очакваните дейности да бъде предоставена през идните седмици.

Припомняме, че Ивайло Гавраилов спечели конкурса за директорския пост в “Пристанище Варна” ЕАД. В обновения състав на директорския борд влязоха още – Тихомир Тодоров, Александър Александров, Кирил Карагьозов и Явор Димитров.