К.д.п. Венцислав Иванов: До края на годината ще са ясни параметрите за новия спасителен кораб

Очаквам до края на годината да имаме изготвени параметри за бъдещия нов спасителен кораб. Това заяви пред Maritime.bg изпълнителният директор на ИА „Морска администрация“ к.д.п. Венцислав Иванов, който участва в закриваща среща с партньорите по проект „Внедряване на Интегрирано българско морско наблюдение (ИнБулМарС), базирано на обща среда за обмен на информация (CISE) за наблюдение на морската територия на ЕС – с акроним ИнБулМарС 2” във Варна.

Според к.д.п. Иванов и в момента продължава работата на агенцията за опеределяне на най-оптималните технически характеристики, на които следва да отговаря новият кораб.

„Ще работим за привличане на финансиране за строителство на нов аварийно-спасителен кораб по инструментите на Европейския съюз“, уточни още к.д.п. Иванов.

Maritime.bg припомня, че в средата на миналата година ИА „Морска администрация“ обяви обществена поръчка за избор на дружество, което да я подпомогне при изготвянето на пълната документация за избор на изпълнител на последваща обществена поръчка с предмет за новия кораб и подпомагане на ИА „Морска администрация“ при възлагането.

В изпълнение на тази дейност трябва да се направи оценка и анализ на потребностите на ИАМА, въз основа, на които да се определят основните параметри, характеристики, функционални изисквания, зона на плаване и назначения на многоцелевия аварийно-спасителeн кораб и да се обоснове доставката на съществуващо неизползвано плавателното средство или респективно – проектирането, строежа и доставката на ново плавателно средство.

Вижте още във видеото:

Коментари (0)
Коментирай