Магдалена Танчева: Давайте, момичета!

Магдалена Танчева е пореден успешен пример, който Maritime.bg представя на Международния ден на жената – 8 март

Магдалена Танчева

Магдалена Танчева е родена във Варна.

Първа в своето семейство гради кариера в морската индустрия.

Завършва ПГ по електротехника със специалност „Промишлена електроника“, а след това и „Корабни машини и механизми“ в Технически университет – Варна.

Придобива и втора магистратура по „Инженерна екология“ в университета, а в момента изучава компютърно програмиране и японски език.

Тя е маханик на кораби от състава на K-Line.

Преди да започна обучението си в университета, никога не съм си представяла, че може да работя точно това, разкрива Магдалена.

Най-голямата емоция дойде, когато  разбрах, че съм одобрена за позиция на стажант в „Старгейт Маритайм“, разкрива Магдалена, която след завършването си се сблъсква с факта, че все още има компании, които не наемат жени в плавателните си състави.

Приех с голямо вълнение това предизвикателство, което продължава вече 11 години, казва тя.

Смело мога да твърдя, че с годините успях да изградя своя имидж и да работя в колектив, напълно равнопоставена с колегите ми мъже. Разбира се, това не беше лесно, но никога не е било причина да се откажа от кариерата си, заявява Магдалена.

Моят съвет към дамите, които са решили да се развиват в морската индустрия е да са смели, да не се плашат от малките трудности и да не спират да мечтаят за големия океан – давайте, момичета!

Жени в морската индустрия