Дани Енчева: Полът не определя професията

Дани Енчева е пореден успешен пример, който Maritime.bg представя на Международния ден на жената – 8 март.

Дани Енчева

Дани Енчева е родена в град Дряново.

Завършва Националната Априловска гимназия в Габрово.

Казва, че изборът на специалност „Корабостроене и морска техника“ в Технически университет – Варна е по лично нейно желание.

Исках да бъде нещо различно, за да се предизвикам, разкрива 23-годишната Дани.

Среща подкрепа от своите родители и става първа в семейството си по пътя на професионалното развитие в морската индустрия.

От три години Дани е инспектор-контрольор на корпусни конструкции в „ТЕРЕМ КРЗ Флотски арсенал – Варна“.

Казва, че колективът във военния кораборемонтен завод става причина да придобие увереност.

Най-голямата трудност беше началото на моята професионална кариера. Правейки първи стъпки се чувствах щастлива, но и много притеснена. В първите месеци бях донякъде неуверена. За щастие, колегите ми ме предразположиха и много бързо влязох в ритъм. Придобих увереност в действията и думите си. Сигурна съм, че ще има много препядствия по пътя към успеха, но точно това ще ме изгради като професионалист и ще ми помогне да надградя себе си, казва тя.

Полът не определя професията, смята Дани.

Ние жените не носим в себе си само красота. Ние сме умни, отговорни и способни. Мили жени, избирайки професия в морската индустрия, бъдете сигурни, че ученето ще е много, но бъдете и уверени в себе си. Следвайте мечтите си и се борете да постигате целите си! Работете с хъс и страст, тогава работата се превръща в удоволствие. Честит 8-ми март, мили дами!

– Дани Енчева

Жени в морската индустрия