ANPA: На граничния катер, задържал рибарите, имаше българи

Румънската Национална агенция по рибарство и аквакултури (ANPA), базирана в Букурещ, все още не е получила доклад от Дирекцията по рибарство в Констанца за случая със задържането на трите български кораба. Това заявиха в телефонен разговор пред Maritime.bg представители на ANPA в румънската столица.

Неуспешни бяха опитите на Maritime.bg за връзка с дирекцията в Констанца.

В отговор на въпрос дали българската Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури е получила доклад или информация от румънската страна, от ANPA заявиха, че на борда на гранично-полицейския катер, задържал нашите рибари, е имало български инспектори.

Вчера пред Maritime.bg директорът на ИАРА доц. Ваня Стаматова заяви, че е „възмутена, че няма никаква информация от румънска страна“.

Представителят на ANPA заяви, че доклад от проверката ще бъде публикуван, когато бъде изготвен.

„Тази проверка бе осъществена между множество институции“, заяви представителят на агенцията.

Днес освободените от северната ни съседка риболовци имат среща със земеделският министър Явор Гечев, който пред bTV заяви, че няма данни българските рибари да са направили каквото и да било нарушение.

Maritime.bg изпрати писмени запитвания за задържането на българските риболовци до всички румънски институции, ангажирани със случая. Отговори не са получени до момента.

Коментари (0)
Коментирай