Русия порази с дронове пристанищна инфраструктура в Украйна

Русия е атакувала с дронове зърнен терминал на украинско черноморско пристанище в Одеска област през изминалата нощ, предаде агенция Укринформ. 

Началникът на Одеската областна военна администрация Олег Кипер съобщи в канала „Телеграм“, че са унищожени 22 дрона, като два от тях са поразили административна сграда в пристанищния комплекс.

„През нощта терористичната държава извърши мощна атака с дронове в южната част на Украйна. Врагът изпрати няколко вълни от дронове „Шахед-136″ от Черно море. Противовъздушната отбрана осуети вражеския план да се атакува зърнен терминал в едно от пристанищата в Одеска област. Южните сили за противовъздушна отбрана унищожиха 22 дрона, два дрона удариха административна сграда в рамките на пристанищните съоръжения“, каза Кипер, цитиран от Укринформ.

Той съобщи също, че отломките от свалените дронове са причинили пожар в два пристанищни терминала, един от които е бил зърненият.

Според ръководителя на военновъздушната отбрана огънят е бил своевременно потушен, като не се съобщава за фатални щети или за жертви, предаде БТА.

Укринформ припомня, че като цяло през изминалата нощ украинските военновъздушни сили, заедно с противовъздушната отбрана, са унищожили 26 от общо 28-те ирански дрона „Шахед 136/131“, изстреляни от руснаците.