Москва се връща в Зърнения коридор на Черно море, ако бъдат изпълнени руските условия

Москва има готовност да се върне в сделката за Зърнения коридор в Черно море, ако бъдат изпълнени исканията на федерацията. Това стана ясно от думите на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

Руският президент Владимир Путин проведе разговор с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган. Двамата държавни глави са обсъдили и вариантите за възобновяване на действието на споразумението за износ на зърно от украински пристанища. Ердоган е посочил, че Турция ще продължи да полага активни усилия и използва дипломацията за възобновяването на действието на зърнената сделка. Според турския президент Зърненият коридор в Черно море е „мост на мира“.

След разговора от Кремъл потвърдиха „готовността на Москва да се върне към сделката, когато Западът изпълни нейните условия“, информира ТАСС.

„Русия, както президентът Владимир Путин вече сто пъти повтаря това, е готова незабавно да се върне към сделката. Незабавно е готова да (го) направи. Просто сделката трябва да бъде изпълнена в тази част, която засяга Руската федерация. До този момент това не беше направено“, каза говорителят на Кремъл, цитиран от ТАСС.