Русия отблъсна поредна украинска атака с безпилотни катери срещу Новоросийск

Два безпилотни катера са атакували военноморската база в Новоросийск.

Кораби от състава на Черноморския флот на Руската федерация са отблъснали поредна украинска атака с безпилотни катери, съобщи Министерството на отбраната на федерацията, предаде ТАСС.

Два безпилотни катера са атакували военноморската база в Новоросийск.

„Безпилотните катери бяха визуално открити и унищожени чрез огън от стандартното въоръжение на руските кораби, охраняващи външния периметър на военноморската база“, твърдят от руското министерство.

Официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков съобщи на 1 август, че Киев е направил опит да атакува руски търговски кораби с безпилотни катери. По-рано същия ден руското министерство на отбраната съобщи, че патрулните кораби на Черноморския флот „Сергей Котов“ и „Василий Биков“ са отбили атаката на три украински безпилотни катера в района на Севастопол. И трите безпилотни вражески катера са унищожени с огън от щатното въоръжение на руските кораби. След това „Сергей Котов“ и „Василий Биков“ продължиха да изпълняват задачите си.

На 2 август Конашенков съобщи, че Киев отново се е опитал да атакува руски кораб с морски безпилотен катер, който е ескортирал търговски съд в Черно море.