Атаките на Русия с дронове по дунавски пристанища създават опасност за корабоплаването по реката

Снимка: Maritime.bg

Руските атаки с безпилотни летателни апарати по пристанищна инфраструктура създават пряка опасност за корабоплаването по река Дунав. Това се казва в позиция на на президента на Дунавската комисия и на директора на политическия отдел на Министерството на външните работи на Украйна Любов Непоп.

Престъпните действия на Русия по отношение на атаката срещу украинската пристанищна инфраструктура на река Дунав създават рискове пред изпълнението на инициативата на Секретариата на ДК „Дунавски път на солидарност за търговия между ЕС и Украйна“, която се изпълнява в сътрудничество с Европейската комисия в рамките на Пътищата на солидарността за гарантиране на непрекъснатостта на търговията и по-специално на износа на селскостопански продукти от Украйна, предаде news.bg.

Украйна призовава да се предприемат всички възможни мерки Русия да бъде лишена от членство в Дунавската комисия и да бъде подведена под отговорност за увреждане и унищожаване на гражданска инфраструктура по река Дунав и Черно море.