Златко Кузманов е новият директор на Дирекция „Ръководство на корабния трафик“

Кап. II ранг о.р. Златко Кузманов, снимка: А. Панайотов, „Морски вестник“

Златко Кузманов е новият директор на Дирекция „Ръководство на корабния трафик – Черно море“ към ДП „Пристанищна инфраструктура„, научи Maritime.bg. Информацията потвърдиха източници от държавното предприятие. Кузманов не бе открит за коментар, досега длъжността заемаше Галин Николов.

„Ръководство на корабния трафик – Черно море“ осъществява функции с оглед повишаването на безопасността и ефективността на корабоплаването, опазването на човешкия живот на море и защитата на околната среда и прилежащата брегова ивица от възможните вредни въздействия от корабоплаването.

Дирекцията предоставя услуги по управление на трафика и информационно обслужване на корабоплаването като предоставя на корабите съвети и препоръки, свързани с безопасността на корабоплаването, подпомагащи вземането на решения на борда на кораба в сложна метеорологична и навигационна обстановка, ораганизира движението на корабите с цел предотвратяване появата и развитието на опасност от авария и сблъскване..

Чрез Информационните си центрове във Варна и Бургас дирекцията осигурява информационно обслужване на пристанищата чрез подобряване на организацията по обработка на документи за издаване на разрешения „Свободна практика“ и „Разрешение за отплаване“ (Clearance, Sailing Permission) с цел съкращаване времетo за обработка на документите чрез използване на стандартизирани документи по препоръките на IMO (FAL Forms).

Предоставят се услуги чрез БС Варна радио, в съответствие със Световната морска система за бедствия и безопасност (GMDSS), като осигурява непрекъснато 24 часово наблюдение на международните канали и честоти за бедствие (зони А1и А2 от GMDSS), разпространява морска информация за безопасност (информация, свързана с хидрометеорологичната обстановка, навигационни предупреждения и всякаква друга информация, свързана с условията и безопасността на корабоплаването). Осигурява комуникациите при морски бедствия и аварии.

Дирекцията извършва цялостната дейност по техническата експлоатация и поддръжка на съоръженията, апаратурите, системите и подсистемите за обслужване на корабния трафик и информационно обслужване на морските пристанища, включващи основните и спомагателните съоръжения на VTS, VTMIS, GMDSS и SSN.

Дирекция „Ръководство на корабния трафик – Черно море“ обменя информация със системи, предвидени в закон или в международен договор, по който Република България е страна.

Maritime.bg – Курс

дппиЗлатко Кузмановпристанищна инфраструктураРъководство на корабни трафик
Коментари (6)
Коментирай
 • lesht tapo

  Верните крадци на БСП се завръщат. Човека имащ главна роля в съсипването на тъсенето и спасяването в България.

 • purko

  Човека отива при метресата си. На тази възраст нямаш други желания, а и не ставаш, не ти оръщат внимание.

 • Пламен Бонев

  Златко Кузманов е новият – „стар“ директор на Дирекция “Ръководство на корабния трафик”

 • Grudi Radev

  Сигурно е научил още 4 думи на английски. Преди знаеше 3. Може и по-малко. Въобще какво общо има тоя с морето?! Важното е да си номенклатура… Пък и банкетчетата много му се отдаваха.

 • Oncho

  със стари курви нов бърдак не се прави

 • Христо Германов

  То има ли оттърване от този фатмак??? Бива да си дебелооок, но неговото не е и дебелоочие….