Продължава издирването на изчезналия българин от платформата край Ангола

balgarin-platforma-angola2

Все още не е открит изчезналият българин във водите край Ангола, съобщиха за Maritime.bg от базираната в Италия компания-собственик на потъналата платформа Saipem S.p.A. “Издирването на лицето продължава”, бе краткият отговор на дружеството.

Платформата преди преобръщането.
Платформата преди преобръщането.

Maritime.bg научи, че от България мъжът е изпратен чрез посредничеството на варненската менинг агенция “Сат Стар Ко”. “Не съм упълномощен да давам информация. Подписал съм декларация за поверителност”, обясни пред репортер  на  Maritime.bg управителят и собственик на фирмата Добромир Рангелов.

Работещи за италианската компания българи разкриха пред Maritime.bg, че изчезналият е бил на длъжност “дек формен”. “Отговарял е за палубните операции”, обясни работил за същата компания варненец, който пожела да остане анонимен.

От менинг агенцията категорично отказаха да съобщят от кой град е изчезналият.

По непотвърдена информация на Maritime.bg става дума за около 30 годишен мъж от Бургас. Преди работата си на платформата е бил моряк и рулеви на различни съдове.

 

Българите са изпратени от варненската менинг агенция "Сат стар ко"
Българите са изпратени от варненската менинг агенция „Сат стар ко“

Платформата PERRO NEGRO 6 потъна след като един от нейните крака поддаде. Тежкият инцидент е настъпил в понеделник през нощта, когото е извършвана операция по позициониране на съоръжението край делтата на река Конго, между бреговете на Ангола и Конго.

Не е започван добив на нефт преди инцидента”, подчертаха от Saipem S.p.A. Според компанията вероятна причина за поддаването на конструкцията е свличане на масите на морското дъно.

По-късно платформата се обърна и потъна на 40 метра под морското равнище. 103 души бяха евакуирани преди обръщането й. От тях шестима са ранени. Към момента няма нанесени щети на околната среда.

PERRO NEGRO 6 е щяла да оперира по договор с Chevron до 2015 година. Съоръжението е построено в корабостроителницата Labroy в Индонезия през 2009.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на