Харакири в Българска Морска Камара

Румен Несторов и Богдан Богданов / Снимка: maritime.port.bg. След събранието от 03.06.2010г., на което Богдан Богданов бе избран за председател, Румен Несторов заявява с просълзени очи: Тези хора съсипаха мой труд в продължение на 17г.

Българска Морска Камара се самоуби като свободно сдружение на компaнии от морската индустрия. Харакири си направи целият Управителен съвет с нечувано в историята на Камарата решение – прекратяване на членство на дружество. Може да се твърди, че това се случва заради свободно изразено мнение и позиция.

Решението е следствие на възникналите въпроси за дисциплинарното уволнение на к.д.п. Богдан Богданов – председател на сдружението. Припомняме, че компанията-член „Старгейт Маритайм” изрази недоумение от фактът, че медиатор в отношенията държава – морски бизнес е лице, което е уволнено именно от държавна структура по дисциплинарни причини. От агенцията изискаха свикване на извънредно събрание, на което да бъде избрано ново ръководство.

За да предотврати по-голяма излагация УС на БМК е решил да прекрати членството на „Старгейт”. Не е одобрено и искането за свикване на Извънредно общо събрание – ход, с който е избегната възможността за „падане от власт”.

Странични наблюдатели коментираха, че този изход е бил предизвестен, понеже всички в УС са свързани по един или друг начин. Явно всички в УС се страхуват от евентуална изненада при вот.

Припомняме, че най-голямата фирма в сдружението – Параходство Български Морски Флот АД показно напусна организацията, няколко месеца след смяна на „властта”. От компанията не посочиха официално причините за решението. Запознати коментираха тогава, че то е породено именно от „новите лица нахълтали“ в Камарата.

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на