Служителите в БМКЦ недоволни от управлението. Правят синдикат

Служителите в Български морски квалификационен център ЕАД се подготвят за създаване на синдикална организация, която да защитава интересите им.

Като основна причина за настъпилата ситуация, служителите посочват липсата на добър мениджмънт. maritime.port.bg научи, че в най-скоро време ще бъде организирана среща между ръководството и работещите в БМКЦ, на която ще бъдат обсъдени проблемите.

През последните седмици в БМКЦ има сериозни брожения, като един от моторите за създаването им е отнемането на социалните придобивки на служителите. Става дума за средства, които са били отпускани за храна и транспорт.

Състоянието на УВК „Калиакра“ и извършваните ремонтни работи по сградата на БМКЦ също предизвиквали недоволство. Припомняме, че в началото на годината бе направен ремонт на сградата, който бе одобрен от съвета на директорите. Тогава ръководството не успя да посочи точно колко средства са дадени. Още повече – ремонтните работи бяха извършени без обявяване на обществена поръчка.

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на