Кап. Данаил Папазов поема министерството на транспорта

danail-papazov

Номиниран за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията е шефът на “Пристанище Варна” ЕАД кап.Данаил Папазов. ”Всички министри са специалисти в съответната област, някои от тях дори водещи”, заяви министър-председателят Пламен Орешарски.

За този пост през последните дни упорито се сочеше и Камен Костадинов от ДПС.

Данаил Папазов е изпълнителен директор на варненското пристанище от 2001-а година, назначен по време на правителството на НДСВ. През последните няколко години държавната компания отчита непрекъснат ръст на печалбите, както и на товарооборота преминал през пристанището.

След като ГЕРБ пое управлението на страната през 2009г. и след смяната на ръководството на порт Бургас, Папазов подаде оставка, за която тогава първи съобщи Maritime.bg. След разговори с тогавашния транспортен министър Александър Цветков, Папазов оттегли оставката си.

Данаил Папазов е завърши “Корабоводене” във Висшето военноморско училище “Никола Й. Вапцаров”. Член е на УС на Асоциацията на пристанищата на Черно и Азовско море (BASPA). Папазов има редица международни специализации сред които по “Управление на пристанищни системи” в Лондон, по “Реформа на пристанищата” и “Пристанищна администрация и модели на приватизация в пристанищата” в Германия и др.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на