Морски клуб „Приятели на морето“ осъществи проекта „Детско морско училище“

В проекта са се включиха 40 варненски деца и младежи в риск. През първия етап, май-октомври 2011 г. децата са преминали обучения по морски спортове – обща морска подготовка; обучение по плуване и гмуркане; обучения по ветроходство и уинд сърф; начално водолазно обучение.

Дейностите, заложени в проекта са иновативна възможност за социална интеграция на непълнолетни с противообществени прояви и деца в неравностойно социално положение, чрез атрактивни занимания по морски спортове.

Участие са взели и част от родителите.

През месец май е стартирано обучение по плуване в басейн, а през летните ваканционни месеци заниманията са били изцяло на море.

Всички обучения са провеждани под ръководството на квалифицираните инструктори на Клуба.

Проектът е двугодишен и се реализира по програма за  развитие на деца и младежи „Дъга“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, финансово подкрепена от Фондация „Оук“, Швейцария и Фондация „Велукс“, Дания.

През 2012 година, на базата на заявени от децата предпочитания ще се осъществи второто, по-високо ниво на обучение, където ще се наблегне на професионалното ориентиране в избраната морска дейност.  В края на всеки обучителен период на специално организирани тържества ще се връчват сертификати за придобита правоспособност. Децата, навършващи 18 години през 2012 г. и проявили интерес към ветроходството, ще бъдат включени и в обучение за придобиване на правоспособност „Водач на плавателен съд до 20 БТ“.

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

Роберт Радославов: „Рубишипс“ е сред най-успешни параходства в Европа

Роберт Радославов е роден в Русе преди 56 години.  Завършил е Техникума по речно корабостроене и корабоплаване TРКК Русе, ВНВМУ "Н.Вапцаров" Варна , СА "Д.Ценов" Свищов.   Има

Поне четирима искат поста генерален директор на Пристанищна инфраструктура

Четирима бивши генерални директори на ДП "Пристанищна инфраструктура" участват в обявения конкурс за същата позиция. Това съобщават източници на Maritime.bg в Министерството

За пореден път и без никакви доказателства: Израел хвърля обвинения срещу Иран за атака срещу кораб (обзор)

Реален и ефективен отговор срещу иранския терор. Това са обсъдили в телефонен разговор външният министър на Израел и държавния секретар на САЩ по повод инцидента, при който