Discovery: Да построиш гигант (видео)

TripleE

Научнопопулярният канал Discovery е единственият допуснат до целия процес на строителство на най-големия тип контейнеровози в света Triple – E, разработени и експлоатирани от Maersk Line.

Телевизията вече пусна в интернет и първото кратко видео, което показва процеса. Все още обаче от Discovery не изнасят информация кога зрителите ще могат да видят целия филм. Екипите на Discovery са снимали всяка част от строителството – от дизайна на този тип кораби, през подготовката на двигателите до церемониите по кръщаване на всеки един от тях.

Видео:
[youtube width=“540″ height=“320″]ZVno-pgpxVY[/youtube]

Вижте и още едно видео на Discovery. То е компилирано при използването на 50 000 снимки, правени в период от три месеца при градежа на един от гигантите на Maersk.

Building the World’s Largest Ship (in 76 seconds) from Maersk Line on Vimeo.

Maritime.bg – Любопитно

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост