ЕК ще проверява Българския корабен регистър

През този месец експерти от Европейската комисия ще извършат проверка на дейността на Българския корабен регистър, съобщи във Варна изпълнителният директор на ИА „Морска администрация“ кап. Сергей Църнаклийски, предаде Радио Варна.

По думите му от резултатите от одита ще зависи дали регистъра ще продължи да работи с кораби под българско знаме, или не.

Ако ЕК не признае организацията, ние ще трябва да се лишим от услугите му, уточни Църнаклийски. Според него БКР може да продължи да съществува, но ще има право да работи само с неевропейски страни. ЕК ще извърши одит и на всички организации, които проверяват състоянието на корабите под български флаг, каза още Църнаклийски. От 17 октомври започва проверка на ЕК за сигурността на корабите и пристанищата в страната.

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на