Поредна ротация на шефския пост в ИАРА

iara

За пореден път ще бъде сменен изпълнителният директор на ИА „Рибарство и аквакултури“. През миналата седмица е бил освободен досегашният шеф на рибарската агенция Драгомир Господинов, научи Maritime.bg. В пространството вече се спрягат имената на няколко души, сред които и бивш директор, но за претендент за поста се посочва името на близък до ДПС кадър на агенцията.

Рибарите и най-вече професионалните сред тях вече не броят коя поред смяна се извършва на този пост. Факт е, че Драгомир Господинов е сред тези, които се задържаха най-дълго на проветливата  длъжност. Сред останалите факти е и приетият Закон за рибарството и аквакултурите при неговото управление. Най-общо казано той регулира траленето, което бе основен проблем за заетите в сектора.

В момента риболовците се въздържат от коментари по адрес на предходния и спряганите за нов директор.  Новото ръководство на МЗХ ще избира и нов зам.-изпълнителен директор.

Засега агенцията обаче остава без изпълнителен директор.

Maritime.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Силна конкуренция, слаба реколта и COVID-19: причините за спада на товарооборота в Пристанище Варна

Силният конкурентен натиск от частните пристанища, слабата зърнена реколта и пандемията от COVID-19 са сред причините за намаляване товарооборота на държавния пристанищен оператор