Жега и нахални мухи посрещнаха ветроходците ни в Пърт

От два дни българският национален отбор по ветроходство в олимпийските класове е в Австралия, за подготовка и аклиматизация преди началото на 2011 ISAF World Championship в Пърт. Световното първенство, което ще се проведе на Зеления континент от 3 до 18 декември, е първа възможност за спечелване на квоти за Олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Треньорът на националния отбор Явор Колев заведе в Южното полукълбо осем състезатели – Ирина Константинова, Пепа Мавродиева (двете в клас RS:X), Яна Маркова/Ива Недева (470), Йоан Колев, Веско Нанев (двамата в RS:X), Димитър Вангелов (Finn) и Валентин Недялков ((Laser). В програмата на шампионата са предвидени 11 гонки за всеки клас. Първи от нашите ще стартират Митко Вангелов, Ирина Константинова-Бонтон и Пепа Мавродиева (5-11 декември), а от 12 до 18 декември е началото на надпреварата за Йоан Колев, Веско Нанев, Валентин Недялков и Яна Маркова/Ива Недева.

„Разтоварихме лодките, сърфовете и осигурителния катер, транспортирани на борда на контейнеровоз до Австралия. Всички състезатели се адаптираха нормално към часовата разлика. Основните задачи по настаняване, хранене и осигуряване на тренировъчната база са изпълнени. Планираната първа тренировка ще започне с известно закъснение заради слаб вятър. В следващите дни ни очакват жеги, но най-неприятното са мухите – нахални и жадни! Навират се по очите и носа, ако си потен става още по-зле”, коментира Явор Колев.

Станислав Викторов

maritime.port.bg – Спорт

 

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на