К.д.п. Светлозар Собаджиев: Съжалявам не съм олимпийски щангист

Осми месец продължава сагата със задържането на к.д.п. Светлозар Собаджиев, чийто кораб бе задържан в Панама със 169 килограма кокаин. Досега нито една държавна институция не показа сериозна загриженост за българския капитан. Същото е отношението на холандската фирма „Райдер“ – собственик на m/v „Maas Trader“. Всички опити за получаване на информация от холандците удрят на камък.

IFSMA и CESMA са готови да съдействат, съобщи за maritime.port.bg к.д.п. Димитър Димитров – председател на Българската асоциация на морските капитани. По думите му адвокатът на Собаджиев е помолил да не се предприемат действия.

От панамския затвор „Ла Хоя“, к.д.п. Светлозар Собаджиев заяви за maritime.port.bg, че в килията му са били хвърлени две гранати със сълзотворен газ. „Имаше бунт и ни биха, откраднаха ни парите и всички електроуреди„, описа дните си той.

Това е затвора за български капитан. Съжалявам, не съм олимпийски щангист. Какво още трябва да преживея„, попита той.

Очаквайте продължение

maritime.port.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със