К.д.п. Светлозар Собаджиев: Съжалявам не съм олимпийски щангист

Осми месец продължава сагата със задържането на к.д.п. Светлозар Собаджиев, чийто кораб бе задържан в Панама със 169 килограма кокаин. Досега нито една държавна институция не показа сериозна загриженост за българския капитан. Същото е отношението на холандската фирма „Райдер“ – собственик на m/v „Maas Trader“. Всички опити за получаване на информация от холандците удрят на камък.

IFSMA и CESMA са готови да съдействат, съобщи за maritime.port.bg к.д.п. Димитър Димитров – председател на Българската асоциация на морските капитани. По думите му адвокатът на Собаджиев е помолил да не се предприемат действия.

От панамския затвор „Ла Хоя“, к.д.п. Светлозар Собаджиев заяви за maritime.port.bg, че в килията му са били хвърлени две гранати със сълзотворен газ. „Имаше бунт и ни биха, откраднаха ни парите и всички електроуреди„, описа дните си той.

Това е затвора за български капитан. Съжалявам, не съм олимпийски щангист. Какво още трябва да преживея„, попита той.

Очаквайте продължение

maritime.port.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на