Контейнеровоз гори край остров Мавриций (снимки)

530467

Пожар е избухнал на борда на контейнеровоза HANSA BRANDENBURG, докато корабът се е намирал във водите на Индийския океан, край бреговете на остров Мавриций.

На борда на плавателния съд има 17-членен екипаж, който успява да го напусне. Моряците са евакуирани на борда на кораб  DONAU TRADER, който е бил в района. Няма пострадали членове на екипажа на бедстващия съд.

Корабът е собственост на базираната в Хамбург, Германия компания Leohardt & Blumberg, плава под флага на Либерия.

998537_516165425120555_708828293_nНационалната брегова охрана на Мавриций наблюдава развитието на пожара. Извършват се координирани действия за да се ограничи възможността от замърсяване.

HANSA BRANDENBURG е плавал от Сингапур към Дърбан. Късно снощи от компанията-собственик съобщиха, че две компании са ангажирани с изтеглянето на плавателния съд. Това са Five Oceans и SMIT Salvage.

Компанията добавя, че огънят е засегнал и надстройката на кораба. Изпратен е влекач. Друг кораб на компанията е пренасочен към района.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на