Контейнеровоз гори край остров Мавриций (снимки)

530467

Пожар е избухнал на борда на контейнеровоза HANSA BRANDENBURG, докато корабът се е намирал във водите на Индийския океан, край бреговете на остров Мавриций.

На борда на плавателния съд има 17-членен екипаж, който успява да го напусне. Моряците са евакуирани на борда на кораб  DONAU TRADER, който е бил в района. Няма пострадали членове на екипажа на бедстващия съд.

Корабът е собственост на базираната в Хамбург, Германия компания Leohardt & Blumberg, плава под флага на Либерия.

998537_516165425120555_708828293_nНационалната брегова охрана на Мавриций наблюдава развитието на пожара. Извършват се координирани действия за да се ограничи възможността от замърсяване.

HANSA BRANDENBURG е плавал от Сингапур към Дърбан. Късно снощи от компанията-собственик съобщиха, че две компании са ангажирани с изтеглянето на плавателния съд. Това са Five Oceans и SMIT Salvage.

Компанията добавя, че огънят е засегнал и надстройката на кораба. Изпратен е влекач. Друг кораб на компанията е пренасочен към района.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост