“Корабът на любовта“ уби двама и рани 9 работници на режище в Турция

korabat-na-liubovtaДвама загинаха, девет са ранени в първите дни на нарязването на „Корабът на любовта“

Загинаха двама работници в турското корабно режище „Измир“. Инцидентът е станал на борда на лайнера MS PRINCESS, известен като „Корабът на любовта“, който от няколко дни се намира на режището.

Според турски медии освен загиналите още 9 души са пострадали.

По данни на вестник „Хюриет“ загиналите са на 37 и 40-годишна възраст.

Разнопосочни причини за инцидента са изнесени в турските медии. Според една от версиите мъжете се задушили при работата си на борда.

Според друга и двамата работници излезли на една от палубите на изведения от експлоатация лайнер, казали на своите колеги, че не се чувстват добре. Било им дадено мляко, пише сайтът „Хаберлер“, но не бил повикан лекарски екип. По-късно мъжете решили да напуснат обекта, а на следващия ден на режището научили, че са мъртви.

Maritime.bg припомня, че „Корабът на любовта“ бедства при прехода от Италия към Турция. Съдбата на кораба стана ясна в средата на месец март м.г. Още тогава бе известно, че срещу 2,5 млн. евро корабът ще отиде за нарязване в турско режище заради финансови проблеми на неговите собственици. Причината за продажбата бе пропуснато плащане от 6 млн. евро за последната планирана реконструкция на кораба.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на