LZ Yachting 1991 с две купи от регати в Турция

С две купи от ветроходните регати Marmaris International Race Week и 10th of November ATATÜRK CUP, състояли се в Турция в началото на ноември, се завърна част от екипажа на яхта LZ Yachting 1991 от яхт клуб „Бавария яхтс” Варна с шкипер Лъчезар Братоев.

В 22-рото издание на силната ветроходна Marmaris International Race Week (29 октомври-4 ноември), варненци завършиха втори в клас IRC Charter І в конкуренцията на 22 екипажа. Екипажът на 50-футовата LZ Yachting 1991 спечели две от общо четирите гонки и остана само на точка зад победителя.

В Мармарис стартираха 145 яхти, от които пет български – LZ Yachting 1991, Nikitoo, Alexa X, Horizont и Carmen. Класирането на българите:

IRC II (19 яхти)

9. Alexa X (ЯСК „Несебър 2009”, Александър Александров)

IRC IIІ (14 яхти)

4. Nikitoo (ВК „Понтос” Варна, Никола Дуков)

7. Horizont (ЯК „Ханзе яхтс” Бургас, Алексей Кънчев)

IRC Charter І (22 яхти)

2. LZ Yachting 1991 (ЯК „Бавария яхтс” Варна, шкипер Лъчезар Братоев)

IRC Charter ІV (24 яхти)

14. Carmen (ЯК „Черноморец” Бургас, Валентин Николов)

Четири дни след края на традиционния ветроходен фест в Мармарис, екипажът на LZ Yachting 1991 стартира в ІХ-то издание на AUTUMN GÖCEK RACE WEEK`2011 за трофея „10th of November ATATÜRK CUP“. В конкуренцията на 51 екипажа, българите се наредиха на трето място в клас IRC I.

Снимка: LZ Yachting 1991

maritime.port.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,