Maersk откри директна линия между Латинска Америка и Черно море

Maersk Line съобщи, че е открита линията ECUMED, свързваща Еквадор директно с Испания, Турция и Черно море.

ECUMED ще осигури най-бързо време за транзит на пазара, заедно с най-добрите в класа хладилни съоръжения, график и надеждност, твърдят от Maersk Line.

„Инвестициите в ECUMED са мотивирани от търсенето на надеждни, бързи и висококачествени хладилни транспортни услуги на плодове, основно банани от Еквадор към Средиземно и Черно море,“ заяви Anders Koksbang, вицепрезидент, Maersk Line.

„В сравнение с други на пазара, това ще бъде пряка услуга без претоварване, като се гарантира висока надеждност за нашите клиенти и по този начин по-висока безопасност и качество на плодовете доставени до крайния потребител в Европа / Русия,“ коментира още той.

На ротационен принцип в новата линия ще работят осем контейнеровози с капацитет от 2500TEU, всеки.

Новата линия стартира от Гуаякил – Балбоа – Манзанило – Алхесирас – Измит Корфеси – Амбарли – Новоросийск, Одеса – Амбарли – Измит Корфеси – Алхесирас и завършва в портовете  Балбоа и Гуаякил.

Първият кораб по новата линия ще бъде NedLloyd Juliana, който ще отплава по западното направление на 25 Септември. Обратно по източното на 4 Октомври от Еквадор ще отплава Maersk Nottingham.

maritime.port.bg – Корабоплаване

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със