Maersk продаде LNG звеното си

MAERSK MAGELLAN
MAERSK MAGELLAN

Датският индустриален конгломерат A.P. Moller-Maers A/S съобщи, че е достигнато споразумение за продажба на подразделението – Maersk LNG, което управлява газовозите на компанията.  Този ход е следствие префокусиране над корабоплаването, контейнерите и петролните операции, съобщиха от компанията.

LNG звеното на Мерск оперира 6 LNG съда и притежава 26% от други два кораба.

Звеното е закупено в съдружие между Teekay LNG Operations LLC и японската Marubeni Corporation за 1,4 млрд. щ. долара в кеш и покриване на задължения.

От месец Май т.г. Мерск търси купувач за дъщерното дружество. Според компанията, звеното не е способно да влияе на пазара и да следва неговото развитие.

Сделката остава предмет на клиентско съгласие и одобрение от регулаторните органи и се очаква да бъде завършена през четвъртото тримесечие на 2011 г., съобщават от Maersk.

maritime.port.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на