Как се мести айсберг (видео)

Екипажите на нефтените платформи и корабите със системи за динамично позициониране, които оперират в Арктика се изправят пред „ледени“ заплахи, тъй като десетки малки и големи айсберги плават във водите около тях.

Компанията Maritime Development Group представи видео за новата система – „Айсберг Мениджмънт“, която влиза в употреба когато е необходимо изтегляне на ледени блокове застрашаващи плавателните съдове и петролните платформи.

Оборудването за теглене на ледени късове се състои от мрежи, плаващи линии и въжета. Те могат да бъдат с различна дължина – от 80 до 400 метра, освен това могат да бъдат направени според специфичните характеристики на съдовете за теглене.

Iceberg Management Equipment from Steinar Heimtun on Vimeo.

maritime.port.bg – Морски технологии

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на