Млади висшисти стажуват в ДП „Пристанищна инфраструктура”

56953648

Единадесет  студенти трупат практически умения и професионален опит в стажантска програма на ДП “Пристанищна инфраструктура” (ДППИ) през тази година. Това съобщиха пред Maritime.bg от ДППИ.

Най-голям интерес има към работата на направление “Ръководство на корабния трафик”, което предоставя услуги по информационното обслужване на морските пристанища, поддържа брегова система за морски радиокомуникации и поддържа денонощната комуникация между бреговите служби и корабите.

Двама са стажантите, които през летните месеци работят в Главното управление на ДППИ в София, а един – в Териториално поделение „Пристанище Бургас”.

През тази година практикуващите млади хора са възпитаници на 5 висши учебни заведения. Траен остава интересът на студентите от Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”, които провеждат летни практики в ДППИ през последните три години. За втора година и възпитаници на Техническия университет във Варна практикуват наученото в структурите на държавното предприятие. За първи път през тази година възпитаници на УНСС, Варненския свободен университет и НБУ намират приложение на своите знания в ДППИ.

Статистиката за последните три години показва трайно повишаване на интереса към дейността, обясниха пред Maritime.bg  от предприятието. През 2013 г. най-голям брой са студентите от специалностти,  свързани с комуникационните технологии, технология и управление на флота и пристанищата и студенти в областта на екологията и опазването на околната среда. В структурите на ДППИ през тази година практикуват и  бъдещи специалисти в областта на гражданска и корпоративна сигурност, строителството, икономиката и управлението на транспорта.

Общо за трите години, през които в ДППИ се реализира стажантска програма, своята професионална практика в различни звена на предприятието са провели двадесет и четирима млади специалисти.

Право на участие в програмата имат студенти, завършващи трети курс или по- горен курс на обучение, с отлична компютърна грамотност и много добро владеене на английски език. Всяка година безплатните студентските стажове в ДППИ започват от 1 юни и продължават 3 месеца.

През 2013-2014 г. ДППИ е партньор в проекта “Студентски практики”, който се реализира в партньорство с всичките 51 висши училища в България.

В териториалното поделение „Пристанище Варна” ще имат възможност да работят възпитаници на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”. Подробна информация за програмата е публикувана на сайта на проекта.

Снимка: Panoramio / Marin Chanev

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на