MOL подсилва корпусите на контейнеровозите си

MOL_COMFORT
Всички мерки за подсилване корпусите на корабите-близнаци на MOL COMFORT са били взети. Това съобщиха от Mitsui O.S.K. Line в изпратено до медиите съобщение.

В момента компанията разполага с шест кораба от същия клас. Maritime.bg припомня, че MOL COMFORT претърпя невиждана през последните години авария във водите на Индийския океан. Корабът буквално се разполови, а по-късно след неуспешни опити за провлачване на двете му секции – те потънаха заедно с товара.

Междувременно MOL информира, че все още тече разследването за установяване причините довели до тежкия инцидент, който за щастие се размина без пострадали моряци от екипажа на кораба.

Компанията  съобщи още, че последните три кораба от серията, които преминаха през реконструкция вече са в експлоатация по линията Азия – Северна Европа. Двойно са били подсилени корпусите на корабите, се казва в съобщението до медиите.

Всичко за инцидента с контейнеровоза MOL COMFORT 

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал