Морска администрация търси застраховател

Снимка: maritime.port.bg
Снимка: maritime.port.bg

Изпълнителна агенция „Морска администрация” е обявила малка обществена поръчка за застраховане.

Предметът на поръчката е застраховане с няколко компонента: „Каско – пълна и частна загуба”, „Отговорност при сблъскване” и „Обща авария и спасяване” за плавателните съдове”, групова застраховка „Злополука по време на работа” за екипажите й и служителите, които осъществяват контрол за експлоатационната годност на пристанищата и съоръженията с повишена опасност. Другите компоненти на обществената поръчка включват „Автокаско”, „Гражданска отговорност” и „Злополука на местата в МПС” за автомобилния парк, както и „Застраховане на недвижими имоти”.

В момента българската морска администрация разполага с 19 плавателни съда – по 5 във Варна, Бургас и Русе и 4 в Лом. Флотът на Морска администрация има балансова стойност от 5 775 780 лева.

ИАМА разполага и с 24 автомобила. Агенцията използва и 11 мотопеди, като в ДМА – Русе са най-много – 4. Сградният фонд на администрацията, който трябва да бъде застрахован е с обща балансова стойност от 5 103 289 лв.

Като опция е включено и застраховането на двата спасителни катера тип 1400 Балтик, за които продължават да се водят съдебни спорове, обясни за maritime.port.bg изпълнителният директор на агенцията, к.д.п. инж. Сергей Църнаклийски.

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на