Морска администрация търси застраховател

Снимка: maritime.port.bg
Снимка: maritime.port.bg

Изпълнителна агенция „Морска администрация” е обявила малка обществена поръчка за застраховане.

Предметът на поръчката е застраховане с няколко компонента: „Каско – пълна и частна загуба”, „Отговорност при сблъскване” и „Обща авария и спасяване” за плавателните съдове”, групова застраховка „Злополука по време на работа” за екипажите й и служителите, които осъществяват контрол за експлоатационната годност на пристанищата и съоръженията с повишена опасност. Другите компоненти на обществената поръчка включват „Автокаско”, „Гражданска отговорност” и „Злополука на местата в МПС” за автомобилния парк, както и „Застраховане на недвижими имоти”.

В момента българската морска администрация разполага с 19 плавателни съда – по 5 във Варна, Бургас и Русе и 4 в Лом. Флотът на Морска администрация има балансова стойност от 5 775 780 лева.

ИАМА разполага и с 24 автомобила. Агенцията използва и 11 мотопеди, като в ДМА – Русе са най-много – 4. Сградният фонд на администрацията, който трябва да бъде застрахован е с обща балансова стойност от 5 103 289 лв.

Като опция е включено и застраховането на двата спасителни катера тип 1400 Балтик, за които продължават да се водят съдебни спорове, обясни за maritime.port.bg изпълнителният директор на агенцията, к.д.п. инж. Сергей Църнаклийски.

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със